Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag känner ingen människa


för jag är sjuk i själen




Fri vers av zallander
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-19 01:17



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Enormt bra om det själsligt sjuka som tar sej mångfaldiga former som rädslor ..frånvändhet...utanförskap ..smärta
2012-06-19

  ULJO
Bilden och orden säger mycket om oss människor, väldigt bra uttryck för hur vi nyútidsmänniskor uppfattas.
2012-06-19

    ej medlem längre
Tyckte denna var, smart, flera bottnar.

Den kan vara personlig.

Kan också vara ett yttrande, en förklaring på varför exempelvis Breivik, aldrig lär känna en människa. Där tonvikten i ordet "människa" inte handlar om den eller den, utan om den generella, gemena eller varför inte homogena, synen på en mentalt frisk människa (och man får vara lite galen). Där finns många "knastar" men de är inga människor.


Det kan också betyda att själen översätts till tankar som blir fysiska. Det vill säga, själen är inget annat än tanken du bär.


Så för mig med mina tolkningar är denna text jävligt bra, jävligt enkel och jävligt svår att få till. Så jag bugar och lyfter på den där förbannade hatten. Sen snor jag stycket rakt av och gör det till mitt.
2012-06-19

  Magica VIP
Smärta, bokmärke.
2012-06-19
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander