Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en diktande syster

Min lilla Schwester
har nu också sina tankar på väg till bläcket.
Så nu kan vi tala om familjetradition.
Man sade mig att
I arbetarskaran finns en poet på en miljon,
men det är inte sant. Och det är inte god ton.
Där tankar finns, finns orden.
Och viljan hos min syster, är stor den.
Välkommen till ordsmedjan, lilla vän.
Jag dröjer ju hopplöst kvar där än.




Fri vers av Janjohan
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-20 09:31



Bookmark and Share


  Annika Persson
Min lille Bruder
får jag säg' en sak
jag vill gå på min väg
därför att just den vägen är min grej
min lilla grej som den lilla Schwester jag är

2013-07-01

  Annika Persson
Min lille Bruder
lev dig in i lilla Schwester
om hennes sång att sjunga ut
om tonerna som kommer från hjärtat
om jaget som går förlorat i konsten
där det hittar rätt på vägen
för henne en gränd eller autostrada
stjärnorna blinkar och de är alla vi

2013-07-01

  Annika Persson
Min lille Bruder
må och få det öde du förtjänar
håll inte god ton utan släpp tonerna fria
berätta om din lilla Schwester
om själsfränden och kärleken
det som har gällt tidigare gäller ännu
gör din egen refräng och lev däremellan
med mjukhet att se över de råa tonerna
ja sjung ut sjung bara
inte vänta håll din frände i handen



2013-07-01

  Annika Persson

Min lille Bruder
du är inte heller så liten i truten
håll den inte utan öppna den
säg vad du känner för på ditt sätt
mycket mer än så behöver det ju inte vara
i all enkelhet behövs inga traditioner
utan smak och intuition

2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan