Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NYBYGGARBLOD

Ett skepp lägger till vid amerikas kust
som korsat atlanten med mod

Ett skepp kommer lastat med nybyggarlust
och svallande pilgrimsblod

En stadig fregatt ifrån brittisk mark
Mayflower är dess namn

Utan att tveka, beslutsam och stark
når den amerikas hamn

Knakande bjälkar två man över bord
skörbjugg och ohygien

Men nu pustar man ut över styrmannens ord
land i sikte kapten

Ett skepp kommer lastat med nybyggarlust
och företagsamhet

Nu lägger man till vid amerikas kust
drivna av nyfikenhet




Fri vers av zallander
Läst 151 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-20 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander