Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marsvineholm del 2

Ett barockslott

En olivlund i provance

Och ett par minuetter till sin ära

Det var bara några av presenterna som stod på menyn
Grevinnan fyllde 70 och varken barn eller barnbarn hade särskilt kul
Men champagnen flödade och ingen ville ju missa denna orgie i lyx

Den lilla mekaniska näktergalen dansade fånigt på bordet och förtjusade
sällskapet med sin tillgjorda sång

Gästerna log med sina adligt krökta läppar och grevinnan klappade in narren
Nu skulle det bli skratta av i salongen

Fru gloria som bor en trappa upp hade precis kommit ner, när narren som var dvärg började sin absurda kosackdans

Paret piper satte absinten i halsen av skratt
och hela salen apploderade i takt till musiken

Bravo bravo ropade grevinnan och kastade några sviskon på den stackars estradören som om han voro en apa

Kocken stod nervöst i dörrgluggen för att läsa av gästernas
eventuella belåtenhet

Av erfarenhet visste han att det kunde sluta hur som helst
beroende på viket humör grevinnan var på

Men idag sken solen




Fri vers av zallander
Läst 470 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-21 09:23



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
den mekaniska näktergalen var särskilt förtjusande...
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander