Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<em>Raga Tintal</em><br>


Teoretisk fysik – en drömraga

 

Första dan på nya kursen

fick vi kasta papperstussen

från det skrivbord vi tog över

väck med allt du ej behöver

dock kom aldrig jag till saken

fastän jag var pigg och vaken

jag blev fast i brevuppgiften

präntade och skrev uppgiften

satte in den uti pärmen

trivdes ganska bra i värmen

dock: en schism mellan charmörer

och reella ingenjörer

lade viss sordin på kursen

som tog plats ute i bushen

gamla konferenshotellet

minns ej vad det hette stället

 

Nästa timme var det läskigt

vi var testpatrull för fläsket

det som nu skulle lanseras

för att folkhälsan förmera

grön lektion på stora ängen

där jag förut var i svängen

med min barnteaterträning

skulle jag på nytt ta värvning?

jag fick sätta upp ett anslag

kunde bli ett trevligt inslag

 

SVISCH så hette visst kotletten

jag la upp för goda rätten

gnagde svålen först och svalde

och sen tror jag visst jag valde

kokosmjölk och burktomater

jag blev riktigt bra kamrat där

med en grupp av ingenjörer

delad vedspis, var god stör ej

matsmältningen skulle helas

fläsket sugas upp och delas

i små lagom hasselnötter

gissa jag fick kalla fötter

när den bleka finska flickan

visade upp kängrufickan

träpärlor så små och hala

som i magen blivit svala

själv fick jag eksem av fläsket

ville lämna hela rasket

och bli vegetarianen

men då fick jag skratt av klanen




Bunden vers (Annat versmått) av Nanna X
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-22 08:06



Bookmark and Share


  cilax VIP
kängruflickan tycker jag om. Kängurflickan skulle också kunna ta plats i rytmen
2012-06-22

  Arne Ugglemosse
"dock: en schism mellan charmörer
och reella ingenjörer"

--Oväntat... Det kanske var en kurs i fysik för "breda allmänheten," likt "Physics for future presidents" som hålls av Yale på Youtube och i verkligheten. Annars skulle jag gissa att det är mest inbitna som läser teoretisk fysik. Men jag kanske har fel...

Undrar om experimentet med fläskkotletten gick ut på något särskilt...
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X