Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar

Musik över nejderna
från dragspel och fiol
minnen från stunderna
och sommaren i fjol

En midsommarnattsdröm
blott en gång om året
dans på lövad brygga
med blomsterkrans i håret

Stången som ska resas
klädd i ekens blad
en social gemenskap
vid folkdansens estrad

Långbord vid lönnarna
med snaps och inlagd sil
och traditionsrik leklust
för dem som så vill

En vandring i naturen
med den man håller kär
kring midsommarljuset
finns inget stort besvär

Sju sorters blommor
från ängarnas ro
under huvudkudden
för kärlek, hopp och tro

En sommarklänning
när vindarna smeker
dans på slåtterängen
där lustarna leker

En natt i harmoni
i kärlekens spår
en midsommardans
känns till nästa år




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 391 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-22 23:30



Bookmark and Share


  anits VIP
En vacker text till midsommaren
2012-06-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
God fart
i text och rart
så man känner
bara ett:
Underbart!
2012-06-23

  Eva Langrath VIP
Fin midsommartext
2012-06-22

  Peter Kohlm VIP
Fin känsla och rytm i texten
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO