Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn och rusk

Det faller droppar
från himmelens kupoler
så varmt och innerligt
mot jordens sorger

Ett vemodigt regn
mot upptorkat gräs
en stril från ovan
ur änglarnas dusch

Det mullrar på himlen
en blixt drar fram
ett sprakande ljussken
bland grånande moln

En rädsla i natten
drar fram som en skugga
bland kullerstensgator
slår regn mot trasigt glas

Det rinner en flod
genom syndens nästen
ett porlande vatten
för den kärlek som dött

Ett hopp om det nya
kring utarmad jordlott
det stärkande vattnet
väcker utplånat liv

Det faller ett regn
små droppar med kärlek
ett nödvändigt tillskott
till en längtande jord




Fri vers av ULJO
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-23 05:06



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skaldat om regnet
som är så viktigt för att som
ska växa och gro
2012-06-23

  Eva Langrath VIP
Fint skaldat om det livgivande vattnet.
2012-06-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Viss regn behövs
utan vi sövs ner
men före midsommar
ska det regna inte
efter som nu sker...
Men Din dikt den talar
om regnets nytta, visst
vackert och rätt, men som
sagt bakåt i tid det skulle
sig förflytta...
2012-06-23

  Yrre VIP
Och denna var vacker, berörande, tycker om!
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO