Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUIDAD RESA TILL HJÄRNAN

Vi far till ideernas rike
din hjärna där tankarna kläcks

Ett skrytbygge utan dess like
ett 200 vånings komplex

Utsikten är magnifik
följ med våran guidade trupp

Och enbart för vår publik
går hissen så klart ända upp

Det går även ett tåg genom salen
det är bara att kliva på

Vid systemiska nervcentralen
brukar dom komma och gå

Följ med på en guidad resa
med vår kunniga expertis

Besöken är relativt glesa
trots vårt löjliga pris

Beskåda byggprojekten
en förbluffande raritet

För namnet på arkitekten
är det faktiskt ingen som vet




Fri vers av zallander
Läst 542 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-06-23 18:00



Bookmark and Share


  KerstinI
Gillar både rytmen och humorn i denna dikt. Underbar slutkläm!
2013-09-10

    ej medlem längre
En text öppen helt fri.

Bra.
2012-06-24

  LenaJohansson VIP
bra
2012-06-24

  Mats Henricson
Läckert ! Försökte själv med en liknande pryl för några år sedan, men Din variant är betydligt mer roande !
2012-06-23

  Arne Ugglemosse
Jag såg på Youtube ett klipp om några som försöker att simulera hela hjärnan exakt som den är. Det krävs en laptops prestanda för att simulera 1 neuron, så det blir motsvarande många miljarder laptops innan det är klart, med nuvarande datorkapacitet. Och så hoppas de att det automatiskt ska komma intelligens ut ur detta. Men jag är rädd att de inte riktigt vet vad de håller på med. Därmed inte sagt att jag tror på Gud.
2012-06-23

  Gunnar Hilén VIP
inte alls dum denna...blir både förundrad, glad och förbannad !
2012-06-23

  filharmoniker
Dikten väver in konceptet vackert!
2012-06-23

  Nanna X
härlig dikt läskig bild
2012-06-23

  Nanna X
härlig dikt läskig bild
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander