Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kronan


UTAV BÄSTA MODELL

Här kommer ett skepp utav svensk valör
ett örlogsfartyg utav bästa modell

Med hundra kanoner som helt möjliggör
att sänka till flisor en spansk bagatell

Vik hädan patrask hissa seglena fort
Amiral Claes Uggla han höjer sitt svärd

Jag tror inte havet är tillräckligt stort
nog för oss båda, en kamp är begärd

För ser vi ett skepp utav utlänsk modell
då svallar vårt vikinga sinn

Då tvekar vi ej till att bjuda duell
och göra er till plockepinn




Fri vers av zallander
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-23 22:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Angenäm text. Gillar temat då Howard Pyle är en av mina favoritkonstnärer. Det startar ett skönt bildspel i skallen.
2012-06-23

  Arne Ugglemosse
En fregatt med hundra kanoner! Wow, ovanligt! Kanske menade du en spansk karavell, snarare än en "bagatell." Även om det blir lite anakronistiskt. Var insnöad på segelfartyg när jag var liten, ursäkta mig för dessa petigheter.
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander