Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en novell Edgar Allan Poe


MANNEN I FOLKMASSAN

Mannen i massan följer blott strömmen
låtsas ha bråttom bland jäktande ben

En droppe i havet den virvlande drömmen
där ensamhet tär som ett hjärta av sten

Sällskapetes flamma den får inte brista
av tystnadens plåga hans sinne fått nog

Mannen i massan drar midnattens sista
andetag ur en bedarrande krog

Där ser han den första av gryningens strålar
och ivret som tillta när morgonen föds

Då smälter han in i det vimmel som skrålar
försvinner i ruset där tystnad förbjöds




Fri vers av zallander
Läst 416 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-24 17:45



Bookmark and Share


  walborg
Ut ur isoleringen till varje pris - fin text
2012-06-24

  Jonas Hagén
ja du får en kommentar, Djävla bra!
2012-06-24
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander