Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I drömmars fria rike



I goda drömmars rike är tanken alltid fri - fri som själen utan kropp

När tanken där far fri finns inga hinder, ingen rädsla, inget är förbjudet, fult eller omöjligt

Att äta av fria tanken smakar så gott och vi vet inga begränsningar

Vi vet att älska och ömhet skänka

Allt gott i drömmar bländar och skiner ringar av glädjerus

Om det ändå vore möjligt att förbli där i drömmars rike

****

Vi drömmer oss hjärta mot hjärta och förenas i strålande kosmiskt ljus

en kärleksglädje så underbar på alla sätt - men vi låter oftast känslan hastigt rinna bort

Vi vet att drömmar lätt tar till flykt då fjättrad dräkt och inskränkt tanke kuvar längtansdrömmar

tystar, viftar bort och förbjuder

Om vi bara ville våga allt i livet som drömmarna oss när

Saliga är de som i livet vet att slita bojor från kroppsligt fängsel

att rum i hjärtat för drömmars frihet finna

att obehindrat i ord och handling ömhet skänka

att sin nästa alltid älska

att av glädjebrusande lycka sprudla

där i varje fotsteg på livets slingrande väg

****

Om vi människor studerar - kan vi någonsin ana deras innersta tankar och längtan?

Där med skygglappar springandes gator fram, stressar och sliter hår, byter dyrbar tid mot pengar, jagar efter lyckan de aldrig hittar trots att den hela tiden funnits där i deras händer.

Skåda beslöjade blickar! Se bakom! Är det inte en längtansdröm som viskar där i pupillers svarta djup? Längtar kärlek men vågar inte släppa in. Längtar frihet och förändring som tycks omöjlig att uppnå. Längtar själens sanna väsen - längtar helheten.

Så stängda och bortkopplade från gudomlighetens sanna mening så fångna och så oförmögna att förstå

Jag vill dem ruska om, få dem att vakna och från deras fängsel befria.

****

Men det enda jag kan göra är att bringa hopp och ljus

att så mina frön av glädje, kärlek och värme i väntan på groende vaknad och ljusväxan.

att nära mig själv av dem som vandrar på min väg - de som ömt tog min hand och visade vägen till goda drömmars rike

att älska min egen fullkomliga gudomlighet

att våga stå själv

att i mig själv känna helheten

att för alltid stanna kvar i förenade hjärtans strålande kosmiska kärleksljus

****

I goda drömmars rike är tanken alltid fri - lika fri som själen utan kropp

När tanken där far fri finns inga hinder, ingen rädsla, inget är förbjudet, fult eller omöjligt

Att äta av fria tanken smakar så gott och vi vet inga begränsningar

Vi vet att älska och ömhet skänka

Allt gott i drömmar bländar och skiner ringar av glädjerus


© Chawa 2012

Publicerad tidigare under mitt riktiga namn på en annan sajt.




Prosa av Chawa VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-24 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP