Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En grå liten stuga



Precis intill stigen som går här förbi
står det en grå liten stuga.
Gammal och nött ena väggen står stött
emot stakar så gamla så spröda.
Några är av och stugan står snett
ingen har bott där på länge.

Hon som bodde där sist
var en klok gammal dam.
Det sägs att hon spökar,att hon finns kvar.
Det sägs att om kvällen så syns det ett ljus
en skugga som rör sig
och man har hörts mystiska ljud.

Jag går dit ibland då dagen är ljus
och sitter på stentrappan till detta hus
Jag undrar så om hon mig ser
hon som inte ska vara här mer.
Ingenting jag har hört, ingenting jag har sett
men en känsla av frid finner jag här.

Jag anar en närvaro av godaste slag
något som den gamla lämnade kvar
skulle aldrig vilja att stugan försvann
den är på något vis ett förunderlig band
med tider som varit och damen som bott
och lämnat kvar de frön som grott.

Här finns inget farligt bara kärlek till torpet
frid och glädje och stillsam het
och jag vet att damen mig inte vill skada
hon vill ha frid i evighet.

Skogsfen♥















Fri vers av Skogsfen.
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-27 19:47



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
... en underbar berättelse om den gamla stugan, damen och Dig ...! ... det finns en avklarnad frid och kärlek där som jag tycker mycket om ... där kommer jag sitta och filosofera ofta ... så anar Du en Ande där ibland ... så är det jag ... ( eller den gamla damen ) ... kram ...
2012-07-05

  Ljusletaren
Detta gillar jag och denna känsla om ett öde hus det känner jag så väl igen. Verkligen fint ordat/ kram
2012-06-29

    ej medlem längre
Det vilar ett mjukt sagoskimmer över den här vackra texten. Jag läser och jag njuter. Tack!
2012-06-27

  Änglaögon
Vilken fin liten historia, lite mystisk men inger ett inre lugn...
2012-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.