Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÄVJAKT PÅ MARSVINEHOLM

Nu får det vara nog sade grevinnan
och butlern fick en örfil må ni tro

Och tavlan av den adliga furstinnan
blängde nästan lika ilsket ho

Det skär uti min nobla gamla barm
tror du detta är ett barnkalas

Champagnen du serverar är ju varm
betjänten hade pomac i sitt glas

Förlåt förlåt ursäkta mig ers nåd
han sade och for ut som en raket

I salen hördes jubel och applåd
en marmorsal av ädel societet

Vad sägs om att vi jagar lite räv
fråga Silversporre efter maten

Förtjusande ,Grevinnan från Geneve
nickade belåtet över faten

Sen fyllde man upp stop med brittisk malt
och sjasade ut butlern över säven

Ladda hagelbössorna med salt
mens butlern gjorde huvudroll som räven





Fri vers av zallander
Läst 654 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-06-28 15:33



Bookmark and Share


    Han som går långsamt i regnet
säkert och fridfullt och festligt
2012-06-28

  Songbird VIP
...ler..hur bra som helst! Vill ha mer av den..
och dessa rävar är så lurigt kluriga!
Tack för roande ord som man förstod. :)
2012-06-28

  desert star
fantasifullt och kul, dessutom snyggt rimmat
2012-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
En kul liten historia.
2012-06-28

  Nanna X
skulle vilja se dina texter uppförda på en revyscen i historisk miljö. fast först måste du väl bli känd i TV så att publiken fattar ironin :)
2012-06-28

  Arne Ugglemosse
Klämmigt värre, bra!
2012-06-28
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander