Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Appråpå det pågående europamästerskapen i fotboll.


Fotbolls EM

Lek på gröna ytan
och en svart vit boll
massor av spelare
som alla vill ha koll

Avspark vid mittcirkeln
på läktaren hörs vrål
bollen rullar säkert
och kanske in mot mål

Någon dras omkull
en handling ganska fult
domaren ger signalen
ett kort som är gult

Det passas hit och dit
skott som är långa
skruv eller cykelspark
så svåra att fånga

Dribblingar i massor
jongleringar och kick
ett inkast från sidan
med huvudet en nick

Finalen ska avgöras
en riktig ögonfröjd
bollen rullar enkelt
och tränaren är nöjd

En frispark i maskorna
och matchen är slut
guldmedalj om halsen
champagne och en salut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-29 03:38



Bookmark and Share


    Erico Granini
Sverige i EM - rätt kul eller hur,
med början i moll och finalen i dur,
Två - noll, mot Frankrike satt som en smäck,
och all kritik var plötsligt puts väck.
Och dikten Du skrev var trevlig och käck !!)
2012-07-10

  SvartPoesi
Om vi endå kunde få en seger för Sverige. Istället får vi åka hem med svansen imellan benen.

klyftig och lekfull dikt.
2012-06-30

  anits VIP
Mycket bra och spännade skrivit
jag gillar fotboll
2012-06-30

  © anakreon VIP
Fast jag tar nog det hela med en klackspark, om jag ska vara ärlig!
Calle
;-P
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO