Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Unga kardinaler


Fågeln i buren av rostigt metall
sträcker ut blicken genom gallret
verkar se rakt igenom mig

Fågelns svarta knappnålsögon
syr in glömda drömmar
i mina ögons tappar och stavar

Fågelns vassa svarta klor
öppnar burens rostgrå grind
jag känner något i mig öppnas

Vi sitter som flyttfåglar i gräset
väntar tills knappnålsögat talat
en skakning genom marken

uppåt lyfta vi i tusental









Fri vers av Virtute
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-29 14:21



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
Texten andas frihet,,
Att komma ur sin instängdhet...

Man kan tolka den på olika sätt texten,,
Utifrån fågeln eller/och personen i fråga :)

//Jenny
2012-06-29

  Nanna X
mycket luftigt och vackert
2012-06-29

  cilax VIP
något vibrant här
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Virtute