Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Njut av sommaren, den är närmare än Du tror ...

Var hör jag hemma
var är mitt rätta näste
eller är detta bara ett dilemma
för att önska att man kunde sätta ordentligt fäste

och bestämma sig, fast man egentligen vet, var man redan är
och har nog bestämt sig och sina tankar
man kanske har nått platsen man trots allt ska ha evigt kär
där man i arbetarskjorta, med tummar under hängselstroppar går, mår gott, och vankar

man hör talas om hur vackert det är här och där
men titta bara så långt ens eget öga ser
så upptäcker man kanske en vacker blomma så kär
så välklädd, och man riktigt ser hur den mot en själv står och ler

det är vackert på så många platser
men i betraktarens ögon sitter skönheten
och man behöver inte genomgå så många strapatser
för att bara lägga sig ner i grönheten

och titta på trädens toppar som vajar i vinden
och molnfigurerna som hela tiden ändrar struktur
man känner en ensam mygga på kinden
som kanske kan fullgöra sitt uppdrag – om den har riktigt tur


Tack för sommar, tack för sol
Tack för vackra blomster och träd i lunder och vallar
och nästan lika vackert var det ju i fjol
hör, hur den sköna sommaren på oss alla kallar


© Ted Örnberg 2012-06-29
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-29 19:49



Bookmark and Share


  aol
mästerligt svingar diktarjaget pennan, bra fångar du sommaren i din dikt
2012-09-18

  Lovisa Lindbom
Åh, vilken sommar dikt. Man riktigt känner sommarens vindslag när man läser den. Ska läsa den fler gånger...Gör du också så.
Inom buddhismen brukar man säga "Namaste" efter man mediterat, gjort yoga eller så. Det betyder: Jag tackar mig själv för denna stund som jag ägnat åt mig själv.
2012-07-09

  Ljusletaren
Så fulländat vacker!
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-06-30

  Bibbi VIP
Underbar.
2012-06-30

  anits VIP
En underbar vacker positiv text
ord som berör och jag tar till mig
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP