Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU FÅR DET RÄCKA

Så fort som dom stannar tågen
så hoppar herr Ågren på

Och som en limpa från pågen
lika degig jag känner mig då

Jag letar och petar i glöden
för att åter ge flamman liv

Men lika utdöd som digerdöden
här behövs en privatdetektiv

Så jag ringer till kompanjonen
Sherlok Holmes assistans jag begärt

Och han säger surt som citronen
det här är ju elementärt

För att återfinna passionen
måste du sluta leta

Då kommer motivationen
sen kan du börja arbeta

Så jag tog en långpromenad
till Schopenhauer jag gick

I sin experimentverkstad
han satt med en girig blick

Jag har blivit en alkemist
här har du en påse med guld

Du var mig en specialist
sa jag och betala min skuld

Sen kunde jag knappt kontrollera
min nyvunna motivation

Och koncentrationen fixera
knappast nån nödsituation

Så nu sitter man åter här
sprudlande sprallande glad

i sällskap med Voltaire
och ett glas citronlemonad





Fri vers av zallander
Läst 509 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-29 21:52



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Sprudlande kul och galhumoristisk!
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander