Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är exklusiv

Känner Du Dig ful
är inget längre kul
är Du av olika anledningar stött
och inombords i själen ganska trött

tycker Du att alla stirrar
känner Du att magen pirrar
är Du allmänt less
fylld av tristess

känns det som folk pratar bakom ryggen
undviker alla Dig, till och med myggen
känner Du hur deppigheten fyller magen
och Du känns sur och tvär, hela dagen

då finns en enkel regel
ställ Dig framför närmsta spegel
och titta på personen som uppenbarar sig där
det är en människa som faktiskt av många är ganska omtyckt och populär

det är en genuin bild av en unik varelse
som det bara finns enda av, ingen sorts villfarelse
så gå och titta Dig i spegeln nu
för där står en människa, ensam i sitt slag, och det är DU!

så trots att det bara finns en som Du,
så finns det ändå ingen som Du
för Du är den enda i världen i Ditt slag
Så ta åt Dig och stanna framför spegeln nästa gång ett längre tag!

© Ted Örnberg 2012-06-29




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-29 22:47



Bookmark and Share


  Annika Persson
Man kan också tänka på hur man är.
2012-10-19

  Angeldust
Du skriver så himla bra, Tack för underbar läsning även denna.
2012-09-30

  aol
bra skriftat hur man genom självanalysen kan må så mycket bättre,,
2012-09-15

  Lovisa Lindbom
"vi är alla lika, lika unika" sa en konstnär till mig en gång". bra!
2012-07-15

  Maria T
Vi är så otroligt fint
skapade
2012-07-05

  anits VIP
Så sant och mycket tänkvärt skrivet
om det som kan vara så svårt många
gånger
2012-07-01

  arja savela
Tänk att det är så att var och en är visst unik! Uppskatta dig själv även när det känns tungt
2012-06-30

  Ljusletaren
Sant och detta påminner om en dikt som jag skrev för flera år sedan. Bra ordat/kram
2012-06-30

  Bibbi VIP
Applåd.
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP