Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Robert W's dikt: porträtt av diverse kvinnor jag lärt känna efter att jag förlorat min oskuld. Har ni inte läst den bör ni göra det.


Porträtt av män jag älskar

***********

Du är inte en sån där prins med skinande rustning
Men bönder har tjänat prinsessor förr
Och jag har aldrig älskat så mycket
Som med dig

***********

Och du är en av dem få som är om något
Ännu mer förvirrad än jag
Så när du försöker rädda mig från mig själv
Är livet så vackert att jag gråter

***********

Livet sägs gå vidare
Från liten till större
Men om du inte hade stannat
Hade jag gått vilse för länge sen

***********

Och vi är så bra
På att hitta tillbaka till varandra
Att vi kanske borde ge upp
Och sluta upp med att vända oss åt olika håll

***********

Hur blev du så vacker
I dina stickade koftor
Och ditt filosoferande
Jag kan lyssna på dig i evigheter

***********

Ingen säger of course som du
Som att det vore självklart att jag fick störa dig
I din lilla tillvaro
Du säger att jag lyser i mina små upptåg

***********

Och där står du med dina akademiker föräldrar
Och din lite för stora näsa
Och du ser ner i min urringning
Och jag älskar att du vill ha mig

***********

Du kan vägen hem till mig utantill
Och var lite kär i mig när jag var som fulast
I dina ögon kan jag bosätta mig
Jag dör om jag inte är viktig för dig

**********

Du skaver och du gör ont
Men den dagen jag släpte taget om dig
Var inte den bästa dagen i mitt liv
Det var när du kom tillbaka

**********

Och jag är nyfiken som Pandorra
Men hade du förbjudit mig att öppna asken
Hade den förblivit stängd
Så sanna är dina ord

**********




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 444 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-30 01:45



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
hvilken underbar resumé, man tyckes sig lära känna båda dig som männen
2012-08-15

  LassO
hittat eller hitad ;)
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia