Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GENOM EN MONOKEL

Det var en karg och bitter vår
men sommaren var god
när greve silfversporre gick ombord

En gammal varg förklädd till får
stöpt av adligt blod
av blåaste kulören är han gjord

Genom en monokel
från ett ovan perspektiv
läxar han upp godsets tjänstehjon

Jagar mest fasaner
förnämligt tidsfördriv
passande en herrgårdens patron

Grevinnan däremot
en liten fransk pralin
nästan obefintligt sensitiv

Men säger man emot
så får man lida pin
på tå man trippar efter direktiv

Hon ligger i sin himlasäng
och smuttar på likör
en creme cassis från dottern i paris

Men godsets lilla dräng
butler och chaufför
han äter ur en hink med gårdens gris





Fri vers av zallander
Läst 353 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-30 17:52



Bookmark and Share


  Nanna X
idel ädel adel! du har hittat en skön genre, skulle göra sig muntligt!
2012-06-30

  Arne Ugglemosse
Skrattar högt, eller lol, som det heter.
2012-06-30

  S.A.I. Steve Lando VIP
*skrattar*

sköndiktat i ord som börd
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander