Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

obs fiktiv dikt




Homogenic

söta drömmar är gjorda av det här

 

jag vaggas till sömns av en gudinna vars kött är bomull

i drömmen träffas jag av pilar

häver mig över sömnens rand med ett hysteriskt ryck

 

min entimmessömn

min entimmesdröm

gränssmältsström, flickdröm, knästrumpor

blodlönn, kortslutningsström

 

min rumskamrat på psyket heter Siri

hon har rosetter knutna runt handlederna

trassliga fiskbensflätor

och

anorektiska fingrar

som håller i utbrunna cigaretter

 

och jag mådde inte ens dåligt

när jag kom till akuten med sönderskurna armar

jag ville ha kontroll

jag ville få slut på alla gnistor som förtärde mig

alla förhärligande röster  mitt huvud som sa:

att all tristess i min kropp rinner ut  med blodet

 

 

 

 

 

går som i slowmotion

genom akutmottaget

 




Fri vers av desert star
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-02 14:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
känner igen mig Ces´t la vie-starkt och ja stark dikt
2012-08-04

  Brachmin
bra
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star