Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Eva Langrath


Ibland är det bara, junisamling 2012


Ibland är det bara
en hårsmån mellan
dröm och verklighet

Reklamskylten med
mobilen visar min avgång
fjorton och tretton

På perrongen pickar
kajan utan resultat

Fyra dagar före
nationaldagen

Fyra komma fyra
grader den andra juni
- plus, tack och lov!

Lövbladens näve
mot solen, molnens dans
- skuggorna mellan

Den frånvarande
pappan orsakade ont
för sina söner

Den sexuella
läggningen spelade nog
en oklar roll

Bristen på kärlek
och narcissism kan ge
en del av svaret

Kontakt saknas nu
men vem vill ta itu
med det förgångna

När jag hade guld
hade jag många vänner
- nu är alla borta

Vi kom in på
att skolgångens början
varit en katastrof

Men kanske en bra bakgrund
till kommande kaos

Han ställde frågan:
Skulle livet sakna mening
utan henne

Nej, men meningen
skulle vara mindre

Kreativitet
krävs för att se och ge
livet en mening.

Det finns konstiga
och galna kontakter

Det finns kärlek

Men det som oroar mest
är när kontakter tystnat

När vår käre
lapphund dör, köper vi
nya cyklar

Om havets närhet
i det skånska ursprunget
diktar han sällan

När anhöriga dog, tog
kärlek till bygden över

- Glöm, säger August Strindberg om det förgångna,

- Jag är främmande för vem jag var då, säger jag,

Hon är förvånad.

- Ja, jag är förändrad över tiden som gått.




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-02 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP