Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftningar

Våren den har kommit
och jag vill vara med
höra vacker fågelsång
när morgonen rodnar

Känna sköna dofter
från liv som återföds
vattnet ur sin källa
där skogen möter sjö

Sommaren är kommen
och jag vill vara med
båtens ljuva segeltur
när sjunde vågen slår

Blommorna på ängen
i en ljuvlig stund
och brunbrända ben
på nytjärad brygga

Hösten den har kommit
och jag vill vara med
flyttfåglar på himmelen
mot frihetens färd

Gula löv på marken
liv går mot sitt lugn
frostbiten är grenen
vackert som en dröm

Vintern den har anlänt
och jag vill vara med
snöflingornas lätta fall
vid fönsterrutans glans

Snögubben på gården
från barnens ystra lek
skidfärd över slätterna
där tystnaden står still

Årstidernas växlingar
och jag vill vara med
skönheten i skeendet
är meningen med livet




Fri vers av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-02 23:52



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart skrivit skiftningarna
mellan årstiderna som vi har
betyder så mycket för oss
här i norden
2012-07-04

    Tea Alex
Jag älskar skiftningarna mellan årstiderna, jag med. :)
2012-07-03

    JO:82
beautiful
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO