Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUGN OCH RO

Där dagen är stilla som natten
där mötande lyfter på hatten
där länsman är snäll
gör korsord var kväll
Och brännvinet droppar i tratten

Landsbyggden trogen jag är
så länge som benen mig bär
i skogen jag trivs
där myggbetten rivs
Och telefonerna funkar sådär

Här surrar i honungens dal
den svart gula arsenal
Och om natten i bäcken
spelar herr näcken
för öring i tusental




Fri vers av zallander
Läst 565 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-03 15:26



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Gillar det enkla lugnet i denna
dikt. Tog den på titeln - behöver
lugn och ro, för klena nerver, f.n.
Den var alltså - fin! :D)
2014-01-11

  Magica VIP
Bra skrivet! Dock personligen hatar jag myggen, de skulle jag gärna vara utan... :)
2012-07-03

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nära naturen är bäst om man inte vill trängas i stan.
2012-07-03

    JO:82
jävligt bra. ' näcken '
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander