Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man ser på sitt liv och kan le. Då finns inga skäl att klaga.


Från balkongen

Ser ner över Atlantens blåa golv
med den gula strandremsan emellan
där de ligger
soldyrkarna

en del är vita
andra röda
många bruna
och svarta därtill

Färskpressad Juice
en Avocado
Kaffe (Svensk så klart)
En ostfralla

skriver till er alla

Kanske inget intressant
men allt är sant
ej dikt
och förbannad lögn

snart en promenad
längs stranden
sju km till Fyren
lunch och en träff

I kväll kommer barnen
alla tre
med sina barn
och respektive

så inatt sover vi
kors och tvärs
huller om buller
där det passar

den minste
Axel
är bara ett år
äldst är Sara

som just tagit studenten
själv är jag ingenting
bara en lycklig
förälder

som ska uppvaktas
här och nu
som den gamling
jag börjar bli

jag tackar Gud
för mina barn
deras giften
och alla ungar de fått

så inatt trängs vi
skrattar
skavfötters
omlott

alla aderton
i fyra rum och kök
en husbil
och ett garage

skickar en hälsning till Sverige
det land jag flytt
av kärlek
till livet

som jag har




Fri vers av Skrivklåda
Läst 136 gånger
Publicerad 2012-07-04 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrivklåda