Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jasminen

Jasminen överdådig och fin
sprider sin doft över trädgården
tävlar något men en Pion
men vinner på sin passion.

Förför mig
försätter mig i meditation
strör sina toner
för millioner
förtrollade små kryp
lika förförda som jag.

Står där på kant
ner för en brant
vilar sina kvistar på marken.
Vit som en brud
i bröllopsskrud
ler den och viftar på barken.

Ger sin invit
med dofter så klara
och blommor så underbart rara
jag faller och faller och står där i tankar
glömmer var jag är
känner bara det underbara
som har förfört mig
och jag har givit mig hän.





Skogsfen?
*




Fri vers av Skogsfen.
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-05 12:26



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ljuvliga ord till en ljuvlig växt /kram
2012-07-27

  ULJO
Väl fångat och doftande vackert
2012-07-06

  Chawa VIP
Du skriver så skimrande klart att jag kan känna jasminens doft ända hit. Härligt!
2012-07-06

  Nils Teodor VIP
Blir också varmt berörd av
denna ljuvliga doft
2012-07-06

  ResenärGenomLivet VIP
Dessa blomdofter är helt underbara...
2012-07-05

  Bo Himmelsbåge
... en härlig dikt om trädgårdens små förtrollande under ... jaa ...dofterna kan få en alldeles euforisk ... att vilja dansa, sjunga och flyga som en nektarsugande fjäril ... och glömma att man är en människa; 186 lång, 82 kilo tung ... länge leve sommaren ...! nu fladdrar jag iväg till nästa blomma ... ! kram ...
2012-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.