Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro för själen

Gungan där i månsken
en plats för rofylldhet
stilla där i gåtfullt ljus
i sommarnattens dröm

Stjärnors vackra leende
gnistrar där från skyn
ett svalkande vind slag
får själen att må bra

Bänken där i månsken
där tankarna kan gro
en plats för filosofer
för epokers tidsfördriv

Tron på högre makter
svävar där i rofylldhet
sorger och bekymmer
är borta för en stund

Torgets kullerstenar
berättar härligt minne
klackars sköna ljud
har tystnat för evigt

Svävar mellan hustaken
gör musikantens toner
ekot färdas i en rymd
där själen hämtar ro

Bron vid stillsamt vatten
ger själen frid och ro
på andra sidan midnatt
får ljuset åter näring

Drömmarna bär åter liv
när morgonen randas
den sköna sommarnatten
gav själens ljus förankring




Fri vers av ULJO
Läst 336 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-07-08 02:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar ro skänker dina ord!

"Drömmarna bär åter liv
när morgonen randas
den sköna sommarnatten
gav själens ljus förankring"
2012-07-08

  Daniela I
Precis fint skrivet
2012-07-08

  ResenärGenomLivet VIP
Sköna, rofyllda ord...
2012-07-08

  anits VIP
Så Vackert och berörande skrivit
2012-07-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Alla goda ting
att omge sig
med, just dessa
fick Du oss att se
vilka sköna bloss!
2012-07-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO