Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ibland går det att 'förlåta' eller acceptera det förflutna. Ibland går det att acceptera att en människa gjort något, genom att förlåta människan, bara inte handlingen. Det är som att godta att något har hänt och förlika sig med det.


Att se sig själv i andra






Jag såg en dag dig
som en farlig människa

men sedan har jag
med tiden alltmera

börjat att se dig
som en högst varlig människa.

En människa som då inte förstod
verkan av eget beteende.

Men som numera inte förstår
hur den då kunde bete sig just så.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-12 19:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tänkvärd och bra, även bildtexten får applåd; och passande bild.
2020-09-17

  Maria Sundelin VIP
Erfarenheter vidgar perspektiven
2020-09-17

  Blått Norrsken VIP
Fint text i förståelse i ett visst accepterande och I förlåtelse
2020-09-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP