Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Delar av Småland håller på att svämma över. Naturens krafter har vi svårt att rå på.


Översvämning

Skyfall från ovan
vattenmassor rinner
blixtar och dunder
en kattunge spinner

Sjöar svämmar över
floder och vattendrag
att solen kikar fram
en tröst mycket svag

Vattenfyllda källare
nivåer upp till taken
här kan ingen sova
oron ligger vaken

Grusvägar spolas bort
fordonen står still
naturen är besvärlig
och gör som den vill

Vatten över broarna
storstövlarna på
rasrisken den darrar
och himlen är grå

Fördämningar skapas
hus blir förstörda
räddningsverket pustar
många blir berörda

När solen åter strålar
bedrövelsen är kvar
försäkringstrubbel
där frågor söker svar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 480 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-11 23:01



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Naturen bestämmer
och ryter till när den vill.
I sådana stunder
blir människan liten.

Fin dikt!
2012-07-14

  Eva Helene VIP
Väl beskivet! Många runt omkring här där jag bor är hårt drabbade. Och vi lär tyvärr få vänja oss vid än fler översvämningar i framtiden!
2012-07-12

  Daniela I
Fint fångat i en dikt det med översvämningen.
2012-07-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja elände för
många som Du
väl lyckats fånga!
2012-07-12

  anits VIP
Bra skrivit om naturens krafter
som för så mycket tragik med sig
2012-07-11

    Loffe
Det kan låta väldigt klyschigt… Men jag lider med de drabbade.
Bra rimmat om denna olycksbringande naturföreteelser.

// Olof
2012-07-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO