Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrodnad

Nu stiger ljus
i morgonrodnad
och natten smälter
en horisont
så bränd på ytan
av solens heta strålar

Nu faller regn
i morgonrodnad
och floden väller
en båt av bark
så ivrigt täljd
av flinka barnahänder

Nu vaknar livet
i morgonrodnad
och saker rör sig
ett barn som leker
så fint i parken
där råder ömsinthet

Nu spelar flöjten
i morgonrodnad
och natten slumrar
en skön konsert
så gruvligt vacker
av finkarna på grenen

Nu är det kärlek
i morgonsolen
och känslor spritter
en hand i min
att fånga dagen
där uti morgonrodnad




Fri vers av ULJO
Läst 445 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-07-12 03:26



Bookmark and Share


  mare VIP
Applåd !
2012-07-17

  lodjuret/seglare VIP
Skönskriftad text med mycket känsla
2012-07-13

  M M Mannheim VIP
Vilken underbar text. Känner igen mycket från egen barnatid på 40/50 talet!
Nu spelar flöjten
i morgonrodnad
och natten slumrar
Är bara så vackert. Jag bokmärker!
2012-07-13

  Chawa VIP
Så ljuvlig att läsa!

Att se en ny dag födas
är ett blankt ark att fylla
2012-07-13

  ResenärGenomLivet VIP
En sådan skön morgon du beskriver...
2012-07-12

  Daniela I
Ljuvlig morgonkänsla sprider sig i kroppen
2012-07-12

  anits VIP
Så vackert och berörande skaldat
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO