Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BAKOM NATTENS RIDÅ

Jag tittade in bakom nattens ridå
en kuslig och måndunkel kväll
Där försjunken satt Edgar Allan Poe
och skrev på en rysarnovell

I hans skugga strök det en kolsvart katt
horribel var kattens blick
Sen försvann den som rök till ett ekande skratt
när han lyfte på hatten och gick

Sen gick jag tillbaks genom nattens ridå
då gryningen öppnar sin cell
Med ett utkast signerat av självaste Poe
en halvfärdig rysarnovell




Fri vers av zallander
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-12 09:08



Bookmark and Share


  Nanna X
du är en mästerlig rimmare
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander