Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv

Livet är en segelbåt
på jakt efter nya vatten
en stjärna i rymden
sökande sitt ursprung

Eller en vandrare
i ensamhetens land
kanhända ett kollektiv
för social gemenskap

Livet är en dagslända
med nyfiket sinne
en färd med vindarna
till frihetens domän

Eller en kaffekopp
fylld med aromer
ett sinne för godhet
en njutning för själen

Livet är en rosbuske
vacker som en dag
som svarta skuggor
om ödet trampar fel

Eller en teater
på framtidens estrad
ett vackert skådespel
ingen vill vara utan

Livet är en sekund
av evighetens varv
något att ta vara på
den tid vi existera




Fri vers av ULJO
Läst 210 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-07-12 23:35



Bookmark and Share


  aol
Väl fångat om livet,
2016-01-15

  mare VIP
Så sant, fånga stunden !
2012-07-17

    sajo
Gillar din text om liv, den är så välbehaglig att läsa och har en underbar rytm i sig. Applåder du får.
2012-07-14

  Linda CH VIP
Riktigt fin om tankar kring livets förgänglighet!
2012-07-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
L juvt för själ
I dag få läsa
V äl att Du finns
* här för så
* gott då
* livet är!
2012-07-13

    Bodil Sandberg
Nu blev jag inspirerad av dess vackra rader)FÖR NU FICK JAG MODET ATT FULLFÖLJA EN EGEN DIKT SOM TYP ÄR LITE LIK INLEDNINGEN HÄR..OJ SÅ STORT JAG SKRIVER..HALKADE PÅ NÅN KNAPP FÖRMODLIGEN MEN STRUNT SAMMA JAG ÄR SÅ GLAD ATT FÅ LÄSA
NÄR DU TAR TILL PENNAN BLIR MAN ALDRIG BESVIKEN
- DU SKRIVER MED ENKELHETENS GALANS BILDRIKT MED BRILLIANS VILKET GER SKÖN BALANS VILKET GER SUMMAN AV KARDEMUMMAN DU HAR ÅDRAN FÅ FÖRUNNADE APPLÅD!
2012-07-13

  Siggesdotter
Den tyckte jag mycket om...fin! Bokmärker!
2012-07-13

  Eva Helene VIP
Vackert med en touch av vemod.
2012-07-13

  Yrre VIP
Väldigt fint!
2012-07-13

  anits VIP
Mycket fint sktivit om livet
och dess varande
2012-07-13

  Chawa VIP
Du har fångat livet
precis som det kan vara

Riktigt gott att läsa!
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO