Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren sextiosju

När det skymmer här i kväll
tar jag cykeln ner till sjön
det var där vi såg varandra
den där sommaren sextiosju

Vi satt på bryggan den gången
då julimånen sjönk
som en sten dök den ner
och vi såg den stänka silver

Vi pratade om världen
om att göra revolution
ta saken i egna händer
och krossa galenskapen

Du hade varit på festival
på andra sidan atlanten
hört Bob Dylan sjunga
om att kärlek förändrar

Vi satt där stilla i sommarnatten
och delade på en flaska
jag kände mig berusad
under stjärnorna steg känslorna

Du fann en skadskjuten fågel
och du tog den i din famn
släppte den fri i gräset
i mörkret flög den mot friheten

Du reste dig hastigt och sa
nu ska vi förändra världen
där under nattens himmel
försvann du bort i mörkret

Resten är bara historia
du kom till Köpenhamn
någon sa att du stannade
till drogerna tog din själ

När det skymmer här i kväll
tar jag cykeln ner till sjön
det var där vi såg varandra
den där sommaren sextiosju




Fri vers av ULJO
Läst 395 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-17 22:05



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket fin dikt som väcker minnen
och nostalgi hos mig
2012-07-19

  Eva Helene VIP
Sextiosju, sextiosju (Ulf Lundell) - åker tillbaka till mitt sextiosju genom din fina dikt!
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO