Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdraket

Jag vill flyga i rymden
mot himmelen den blå
sväva runt galaxer
och fort ska det gå

Kretsa bland stjärnorna
och spana helt nära
söka efter ursprunget
dem som stått mig nära

Jag vill flyga till månen
som en resa med charter
betrakta det mytomspunna
och besöka en krater

Leta efter meningen
där på månytans grus
uppleva gåtfulla ljuset
och känna vindens rus

Jag vill resa bland planeter
när det blir kväll
styra runt i universum
där kring himmelens päll

Söka efter storheten
och den som skapat livet
be en bön för de svaga
det som borde vara givet

Jag vill färdas i en bana
med en rymdraket
om jag sedan kommer åter
är nog ingen som vet




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 663 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-18 01:14



Bookmark and Share


  anits VIP
En fin resa, tack för att jag
fick följa med
2012-07-19

  Katinka VIP
Fin. Ted Gärdestad skulle gillat den!
2012-07-18

  aol
gillas, jag rycktes med på din resa,
2012-07-18

  Anya VIP
Denna var gullig och filosofisk! Gillar!!!
2012-07-18

  lodjuret/seglare VIP
Äntligen rimmat igen, jag sjunger den som vanligt och det går underbart väl. Tack.
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO