Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konfucius

Ur historiens dimmor sig höja
skratten som tystnaden flyr

Men låt oss för all del va nöjda
jag har gjort denna karikatyr

Fåglar i hexameter
genom evigheterna vandra

Här finns bara formaliteter
Ett sällskap som niar varandra

Planeterna tillhör ett spel
och jag är en gammal monark

Vår värld är ett räknefel
mitt hem är historisk mark







Fri vers av zallander
Läst 511 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-18 12:15



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Taktfast och laddad med underfundig humanism, en ömsint och kunnig drift med en epok och ett tankesystem. Vill särskillt lyfta fram de fullständigt lysande stroferna "Fåglar i hexameter
genom evigheterna vandra" och "Vår värld är ett räknefel." Suveränt!
2012-07-20

  lodjuret/seglare VIP
Jag blir alldeles konfys av att ta del av denna text, men blir samtidigt glad över att mottagningen är bra i din del av Asien.
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander