Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes namn blev, julisamling 2012



Hennes namn blev
förlängt av mobilen till
Evangelium

Det långa gräset
i silver lyser, bugar
sig för vindbyar

Ekbladen vissnar
hänger på tork som
kläder på streck

I sin högt knarrande säng
ritade han drömbastun

Han byggde först
flotten på oljefat
sen en röd stuga

Lever i sänkan
nedan åkerns björkar

Troll om natten

Nattsolens klang av guld
och blod på rosa himmel

Himlen linjeras
av vita staket

Molnslöjor växer

Hans cigarett skuggar
bladet som börjar ryka

Bäckens röster
mellan stenarna

Flöde av samtal


Efter skrytvalser
i P1:s Sommar, drar
han också en vals

Gav sig själv
en nattlig örfil

Myggan dog


Hon blir min själ
förkyld bara man drar ut
en byrålåda, sa farfar Ola
om ömtåliga farmor Alma.


Är det sant idag
att Skåne visar hur
Europa ser ut?

Uppväxt med tvärdrag
i Skåne, möter han nu
ett norrländskt korsdrag

Jag älskar dig
säger hon helt oväntat
efter familjebråk

Bunden av okärlek
löste hon upp till frihet
ett liv med val

I John Coltranes
A Love Supreme
hyllas gudomen

Med gränslösa solon
förmedlas djup smärta

Inte marknaden
i Kivik, söker jag, men
den dolda guden

En revansch på
en frustrerad barndom
blev till dikt





Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-31 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP