Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oleander

drogar ner mig på kromfärgad grafittispray

målar Queen Elizabeth the first med höga platåskor och dipdye
målar pingviner med portföljer under vingarna
målar tigrar som sitter och äter middag

och ja
jag vet att Ernst Billgren var först


och alla som säger att dekadens är något häftigt
vet inte vad lidande är

jag växte upp med en alkoholiserad konstnärinna
som precis blivit lämnad
av honom med stort H
dekadens var bara förnamnet

när jag var nitton år visste jag allt om knark
visste jag allt om vilka klubbar man skulle gå till
vart man skulle gå för att trampa upp stora blödande sår
i sig
runt sig

och det fanns de som sa att jag var vacker
det fanns stora dubbelsängar hemma hos dem


när jag var fjorton ville jag också bli konstnär
bli som min mamma

hon berättade om Paris
om Gerard Depardieu som var hennes vän
hur hon målade av honom hemma i sitt vardagsrum

 

jag målar med akryl, bläck, kromspray
tusch

allting började med tusch

någon sa att man inte blir konstnär för att man vill det
utan för att man måste

och visst måste jag

på banken sneglar dem snett
på mitt avskavda nagellack

men jag ler ändå




Fri vers av desert star
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-01 16:31



Bookmark and Share


    nånja
tills de flammiga händerna vänjer sig vid att röra bladen..
bitterljuvhet är en player.
2012-08-21

    ej medlem längre
Jag tror faktiskt jag älskar dig.
2012-08-04

  Brachmin
lite osammanhängande MEN fram till enrst billgren var dikten schäf!
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star