Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägvisare




Dag famnar stundande natt


Nära horisontens rand

dalar solen sakta röd

vilar sig i fågelnästet

för en stund


Nu kommer alla

tankar...


Meningen

jag söker

på vägen där jag går


Om något som där ropar

inom

men om vad


pockar

vill ut

talar språk jag ej

förstår


En längtans eld

där brinner

flammorna mig dricker


Sluter mina ögon


andas


låta själen lyssna

inåt söka svaret

finna


Lilla bäcken rinner

strömmar porlande

och fin


stillar mig

i eldens hungerdjup


då...

jag hittar

melodin och orden

i klarsynt

ögonblick



© Chawa 2012




Fri vers av Chawa VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-01 20:13



Bookmark and Share


  Juliusz Wilczynski
Älskar rytmen i denna!
2012-08-31

  M M Mannheim VIP
Din dikt har verkligen fastnat, blivit vägvisande!
2012-08-04

  M M Mannheim VIP
Din dikt "Vägvisare" är fantastiskt välnformulerad med ord som liksom väver sig samman till underbar poesi. En dikt som kan vara som en vägvisare både till vår diktning som i våra liv.
2012-08-02

    ej medlem längre
mycket vacker text!*
2012-08-01

    ej medlem längre
Det finns en varm trygghet i dina ord som jag tar till mig...och behåller nära mitt hjärta. Tack!
2012-08-01

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...det var strålande tankar...
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP