Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktobermånen är en vällagrad mögelost

 

så rullar den gamla oktobermånen
lite möglig och fläckad men lyskraftig än
över skördade gärdenas rost
- vi blir äldre du "August"
men minnena starkare år ifrån år
utav pålagringar från våra liv

min rustning är inte heller så blank
och dagsformen inte den samma som förr
vad gör det?

något svärmiskt i bröstet - en längtan
en suck
när jag ser den romantiska vyn
och vad sen - om man fått sina fläckar
och bucklor i plåten
- man får lysa ändå - bäst man kan!  






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-01 23:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bäst tycker jag om de tre första raderna. Starkt! Nordiskt! Lyskraftigt.
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger