Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här är ingen vaggvisa

Det här är ingen vaggvisa
För den ger ingen garanti
Ger ingen ingivelse
Om en bättre morgondag

Den bara är -
En stilla påminelse
Om att känslor
Svärmar i rymden
Och om alla tankar
Som letar sig fram till sin avsedda

Det är tankarna som ska vyssa oss till sömns i natt
Stoppa om oss i sin omsorg

Så att vi ska våga vakna
Oavsett fast jag inte kan lova
Att morgondagen inte blir hemsk

Det här är ingen vaggvisa
Det är bara en harmös dikt
Om livet




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-02 22:47



Bookmark and Share


  August L S
Jo, det var min själ en finstämd dikt. Öm och vän i sin beröring.
Precis en sån dikt man ska läsa just innan man går och lägger sig, såhär i augusti när mörkret börjar komma åter, kanske bara med sänglampan tänd.

Men jag undrar vad du har hört för vaggvisor egentligen. De jag hört vill jag minnas ganska ofta var tämligen dystra saker.
2012-08-03

    Jackop.
Otroligt vacker. Jag blev nästan sugen på att tonsätta den och sjunga den som vaggvisa.
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia