Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på papper 2012.....


Gammla gubbar och tornsvalor....


Det var en sommarstorm
i ett halvfyllt vattenglas

en kväll i juli
när
livet gick på sparlåga

en parentes
var satt
kring tillvarons vedermödor
och måsten

och
tornsvalorna jagade cirrusmoln
i vinden
mot en blekblå kvällshimmel
ovetande

en gammal värkbruten man
sågar ner ett körsbärsträd
i sin trädgård
i skydd av skymningen

han kämpar
med välväxt kärnvirke
mot ovass klinga
svetten svider
i åldriga starrögon

biggaråer
fullmatade
med söt saft o näring
sjunger sånger
om döden


men
om han inte längre
har kroppen
att nå
alla saftiga bär
så ska ingen annan heller få

varken måsar
kråkor
eller koltrastar

eller
andra människor

en sesommarstorm
i ett halvfyllt vattenglas

och
tornsvalorna jagade cirrusmoln
i vinden
mot en blekblå kvällshimmel
ovetande




Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-03 19:03



Bookmark and Share


    galon
Jag unnar inte heller måsar någonting, och jag gillar sensommarstormen och parentesen.
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP