Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2023.....


En ensam gubbe, hans hund och en soptunna.







I skymningen
sågs en gubbe och hans hund
mödosamt
dra en soptunna
längs skogsvägen

när mörkret lagt sig
smög lokatten
som vanligt
runt husknuten
i decembermörkret

nervösa möss
i flykt på skarsnön

på ett torg i Växjö
roar Musikhjälpen människoflocken
rika kändisar
mode och skönhetsinfluensers
samlar in pengar
till dom svältande barnen
skänker en läppförstoring
och en helgshoppingtripp
till riveran
för
ett gott syfte

en god jul önskas
till dom hungriga
avmagrade ulandsbarnen

kattugglan kurar som vanligt
i sin frostiga holk
i vinternatten

ett ensamt vildsvin
med fruset tryne
bökar i snön
under den gamla eken

störst av allt är kärleken

















Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-16 14:05



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Önskar så att jag skulle möta en lo.
2024-01-12

  rostspik VIP
Riktigt bra betraktelse!
2023-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP