Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flödesmättad är den ton som tappat sina strängar, lämnar ett sorts stumt eko, likt den själ han var, osynlig inför ditt egna, synlig inför de ännu döda,


Flödesmättad strof à improvisation






Vad önskade du mig djupast



Hur förväntades mitt svar eka



detta tänkte fröken Julie, efter att
fingrarna lekt under täcket,

hon kände sig lugn men knappast
uppfylld, det sexuella är en evig relation


hon sög ivrigt på sexualitetens strängar,

Jag vet att fröken Julie, slutat hoppa
i galen tunna, hon övade länge, satt
likt munkar, och lät livets begär forsa,

Vår Julie betalade mycket i kronor räknat

betalade frivilligt för att leva om någon
annans liv

betalade med sorg och smärta

för att bli fri, Vi talar inte om den sorts
uppoffringar som kommer sig från nöden,

Vi talar om de arma själar likt Julie

som i djupets hjärta kunnat offra allt

vad kallas trygghet

för att bli fri


Fröken Julie är en kvinna som sökte
det omöjliga, och i detta fann det evigt

möjliga,


Du kan se det på ögats ton och

i de sätt hon betraktar det lilla,

Fröken Julie har funnit något stort

i det eviga lilla,


Hon kan krypa ihop, bland de trötta,
minnas barnets nystan, fälla någon
slags tår,

Där forsar brustit och trådar kapats

där finns hennes avlagringar, där i hinnan
den osynliga, runt den form som glöder


Däri bor hon, hans eviga hjältinna




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-04 22:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skill-ful
2012-08-04
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP