Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Sommar


du älskade med Våren

Allt du närt till mognad
har knoppat frukt och frön

Nu det råder tystnad
efter ungar som flytt
från både bon och hagar

Blåklockan klämtar
vid vägens kant
jag plockar en bukett

Ikväll talar mognadens ro
i ljum sommarvind
mot min kind

Moder Sommar

du drömmer om din älskade
som väntar dig

med vitsippor
och björkens första löv
i gyllene krans
av strålar

till tid

där saven stiger

allt älskar

i

världar som brister


du skälver

längtar


© Chawa 2012




Fri vers av Chawa VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-07 20:35



Bookmark and Share


  ULJO
Strålande
2012-08-09

  S.A.I. Steve Lando VIP
en gohelig sommaruppskattande finlyrisk naturdikt
2012-08-08

  ResenärGenomLivet VIP
En så rogivande tolkning av allt det vackra runt omkring oss...
2012-08-07

    ej medlem längre
Jag tror dina ögon är känsliga för allt vacker naturen bjuder oss...och tacksamma ska vi som läser dig vara. Underbart.
2012-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP