Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintersömn


Jag går ut
till natten

till
stormarnas raseri

och
öppnar mitt hjärta
mot mörkret

lyfter mina händer
mot
svart ändlöshet

färdas
hastigt
mot
skyarnas kristallmur


sänker mig
höjer mig
i en väv
av
fulländning
i
en värld
av främmande ögon

reser genom
stjärnors
mångårdar

i rymdernas luftslott

berusad
förhäxad

skälvande
i is och eld

tills
gryningens dimmor
fångar min själ
i
vintersömnens
sista
andetag


Bs-06














Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-07 18:08



Bookmark and Share


    steffe struts
skulle med glädje delta i en poesikurs
arrangerad av dig! vintersömn är mycket vacker.
blir lyrisk över att läsa slutraderna.

snyggt uppdelad, med radbrytningarna
blir den lätt att läsa i lugnt tempo. känner att jag vilar på
rätt ställen.

stefan
2006-02-07

    Cajsa
Tycker om denna mycket! Mycket bra skrivet!
2006-02-07

  Ingrid Nilsson
Åh,Bodil,den som kunde skriva så!!! Snart får du ordna poesikurs här!
2006-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg