Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är två olika

Dess kroppsdelar lägger ner
en och en
Varför
undrar du
På grund av dig
tänker det

Sjukdomarna förvärras
och förtvingas
Sjukdomarna tar över en kroppsdel i taget
De får det att må illa för dess kropp
De får det att kräkas upp den sista luft det svalt

Saltet svettas ut
Luften suckas ut
Hur länge ska medicineringen pågå?
Hur länge ska det inte kunna se vad det skriver
Vad det äter
Och vart det går?

Hur länge ska medicinen få dess psyke att må sämre?
När ska det få medicin för dess psyke?

När ska läkarna förstå att det är mer än dess fysiska som behöver hjälp?
När ska de göra något åt dess liv
Dess liv går inte att lösa ut
Men det hade ju suttit fint med lite hjälp på traven till en bättre skoldag
En dag där det slipper kräkas på toaletten för att alla glor på det
En dag där det slipper svälja det bittra salt som kommer med tårarna längst kinderna
När ska läkarna förstå att det inte är den glada flicka det en gång var

När ska föräldrarna förstå att det inte längre finns en hon
Att hon
Jag
Nu är en det

För jag är inte längre den
Jag har lämnat min kropp och den har blivit det
Det är det
Och jag är jag
Vi är två olika
Blanda inte ihop oss




Fri vers (Fri form) av Penslar
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-14 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Penslar
Penslar