Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jean på musjakt

Jean famlar efter mobilen, den som ramlat under sängen.
tänker i etapper. Det värdefullaste inom Jean har tappats

bort

Att vara en man utan tid

Att förlorat detta. Att vare sig äga tråd, tid och ett nystan
Så han köper sig den. För honom fanns ej annat att få.



Skriver ej poesi, men den läses,
används i brytningstid när försök att köpa tid

gått förlorad, via Julians otrohetsaffär och Julies moraliseranden.

När allt detta ligger som en tung kappa över

Jean,


Då utnyttjas den. Poesin är likt tiden, förhalande,

Något att utnyttja, ej vald men nödvändig,
likt nöden,

Jean äger inte tillräcklig tid för samvetsfrågor,


där ingen tid finns att hämta finns ej heller

något att avkräva,


Vår Jean lever inte, trots att han andas

fötter vidrör i symbolisk mening
inte mark, den sorts grund människors tyngd vanligtvis
studsar mot,


där i innerlighetens timme, där vi lyfter den av oss, tyngden, där i sexualitetens utrymme,

där närhet randas,





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-15 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP