Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt i klarspråk


Har vi hämtat oss från panegyriken, den ömsesidiga?
Så kan vi bli personliga, äntligen, och motstridiga?
Per definition lånar du dig till trams och tveksamheter,
men det vore blott förtreter
om det inte skiten skvätte i min tambur!
Nu fick du spader, va? Eller hur?

Vi ska vara rakryggade och tala klarspråk, enkla satser?
Du har knappast varit på dessa platser, och pratet är idel - strunt.
Varför inte snacka lite och lova tunt, istället?
Och intyget? Bränn det!

Nu blev du lack på farbror, och for i vredesmod genom terrängen!
Ha! Då har du fattat både galoppen och poängen,
och jag dväljer i min skrivarlya.
Och torkar upp din spya.




Fri vers av Janjohan
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-15 15:20



Bookmark and Share


    Orm den gamle VIP
Det svänger som vanligt...

När jag läser känner jag en djupt blå blues-rythm ligga och pyra bakom varje ord.

Skitbra
2012-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan