Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en pendang till hata atomfysiken!


älska atomfysiken! (TNT warning)

 

om du nu

trotzdem         trots varnagel

blir förälskad i en kvark

så se till att ha en burk keso hemma

 

 

om kvarken kommer på besök

sitter där och dricker kaffe               finns och icke-finns

byter ögonfärg       form på näsan             och ståndpunkt

som dessa partiklar har för vana

så kan du ju be honom laga elementet

när han ändå är där (eller här)

han är ju en elementarpartikel ; )

 

innan du stryker dig alltför hårt mot kvarken och alstrar statisk elektricitet på högspänningsnivå

bör du för självbevarelsens skull kontrollera att han inte blivit smittad med lepra av leptonerna

eller fått enkelbiljett till Hades av hadronerna

att hans massa överskrider det gränsvärde där han bara kan flyga iväg på en nanosekund

att sönderfallet fortskrider konstruktivt

att charmkvarken spinner

och att du har papper på din anti-kvark-identitet

 

sedan är det fritt fram för den nya, unga vardagen

att ta vid

bilar och husgeråd, bokmärken och böcker

inbundna och anti-inbundna

 

it' s so hip to be square              & queer

glömma knark            och anti-knark

och stanna tiden

tillsammans!



 




Fri vers av Nanna X
Läst 257 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-16 16:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hur lyckas du Nanna- jag flabbar. du är slagfärdig
2012-08-18

  Ingela Svenson VIP
Så gör man poesi av den torra fysiken, du är obetalbart påhittig!
2012-08-16

    ej medlem längre
En bra granskning. Kvarkastiskt skriftat. Urskiljning med könsbestämmelse.
2012-08-16

  kerstin skriver VIP
lovely ;) jag gillar att charmkvarken spinner
2012-08-16

  cilax VIP
pedagogisk lektion i partikelfysik. tack
2012-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X