Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hittade en liten bit till om Runien, tänkt att ingå som en del av boken som försvann. Här introduceras några av poeterna.


Café Slocknade fimpen

En helt vanlig kväll på café Slocknade fimpen.
Café Slocknade fimpen är det enda caféet i Runien som är rökfritt och det är också därför som det är så välbesökt och inte välberökt.
Runiens stora poeter har också detta café som favoritställe, de brukar träffas för att framföra nya alster, prova nya idéer eller bara för att umgås med likasinnade.
En som ofta går till Slocknade fimpen är Dikte Slaskarson, en av Runiens mer produktiva diktare, om än inte är särskilt känd, ännu.
En som däremot är känd, fastän inte särskilt populär, är Sigurd Skarptunga. Hans dikter är kända och omtyckta men som person är han inte omtyckt av alla på grund av sin skarpa tunga. Hans favoritsysselsättning är det så kallade ”Kontra-dikt”, vilket innebär att två personer har en diskussion, debatt eller dispyt sinsemellan men allt måste ske på vers eller åtminstone låta som någon sorts form av dikt. Följande dikt uttalade han efter att föreståndarinnan Ragna slängt ut tre personer som tänt cigaretter trots att de hade en stor skylt framför näsan på sig att rökning är förbjuden.

”JAG TROR RÖKARNA SKRÄMDES
DÅ DE I STRIDEN MÖTTE
DEN KAMPDJÄRVA RAGNAS
STÅLVASSA BLICKAR.
NÖRDARNA SAKNADE MOD
ATT MÖTA BLICKEN,
VASS SOM ORMENS ÖGON.
VALKYRIAN TYCKTES OHYGGLIG.”

Det var många år sedan nu men ingen har sedan dess försökt att tända en endaste cigarett inne på café Slocknade fimpen.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-17 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj